Seneste nyt fra dit forsamlingshus

Login Form

Mød os her facebook

 

Nyt i Hjelm, 26. november 2018

HURRA: 7775 kr.

Så nåede vi halvdelen!! Tak til alle sponsorer! Skynd dig at være med – se nedenfor.

Tænd-dit-træ:

På lørdag, den 1. december, tænder vi juletræet ved forsamlingshuset kl. 16. Selvom der er gang i bålene – som vi plejer – er der også varmet op indenfor, og vi byder på gløgg, saft, æbleskiver og småkager. Det er også muligt at købe en øl eller vand.

Kom og byd julen velkommen til Hjelm 

I det nye år skal vi allerede den 17. januar stille vores sult igen. Måske skal vi efter julens fede mad have nogle dejlige, grønne og sunde retter? Ja, måske skulle vi alle komme med vores bedste grønne ret til en fælles buffet?

Den 24. februar kl.10-16 er der kursus: ”Mad, din tarm vil elske”. Mere herom snarest.

Indsamling: MobilePay til 42416264 eller konto: 0040 6881299540.                   På bestyrelsens vegne, Lisbeth

Nyt i Hjelm, 1. november 2018

VI SAMLER IND TIL HJELM FORSAMLINGSHUS

Vi har ansøgt og fået 50% tilskud fra Vordingborg Kommunes Landsbypulje til den udvendige istandsættelse af forsamlingshuset. Der skal laves tagudhæng og inddækning på taget over køkkenet. Murene skal renoveres til bunds og males. MEN vi har ansøgt og fået afslag fra LAG Vordingborg, Real Dania og Fanefjord Sparekasses Fond vedrørende de øvrige 50%. Selvom huset har en god økonomi, mangler vi 15.000 kr. for selv at kunne finansiere denne halvdel af istandsættelsen. (Den samlede udgift er på 173.000 kr.)

Så nu beder vi jer alle sammen give et tilskud til Hjelm Forsamlingshus – stort som lille. Vi samler ind i november og december.

Man kan indbetale et beløb til husets bankkonto: reg. 0040 konto 6881299540, mærk indbetalingen ”Sponsor”.

Eller betale på MobilePay til 42416264, med teksten SP.

Eller man kan møde op til Stil-din-sult den 16. november eller Fredagsbar den 23. november, hvor der er en indsamlingskasse og en sponsorliste. Der kommer mere information ud om disse arrangementer.

Tøv ikke – støt dit lokale forsamlingshus!

Nyt i Hjelm 13-10-2018

Stil-din-sult: På lørdag den 20. oktober kl. 18 er der fællesspisning igen. Menuen er italiensk:

Antipasti

Osso Buco con gremolata e focaccia

Mele al forno

Prisen er 75 kr. for voksne, 35 kr. for skolebørn og gratis for småbørn.

Tilmelding til Lisbeth på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller sms 29464999 senest fredag kl. 12. Der er brug for 1-2 hjælpere! Skriv til mig.

Der er åbent fra kl. 15 – kom gerne og hæng ud eller dække borde eller lege med børnene (tag sokker eller hjemmesko med).

Ci vediamo!

Akut 112- gruppe i Hjelm:

Gruppen blev dannet for 3 år siden, men nu er der kommer tre nyuddannede til, og nogle er stoppet. Den består nu af:

                                                         Martin Hansen

                                                          Kim Pedersen

                                                          Evald Gade

                                                          Bine Worsøe

                                                          Anders Krarup-Christensen

                                                          Jens Solvig

                                                          Jørgen Clausen

                                                          Ulla Clausen

Gruppen har holdt møde og er nu friske på at træde til ved udkald. Siden 1. maj 2018 har der været 6 udkald i området, så der er brug for dem. De er forsynede med en særlig app på telefonen, så de bliver kaldt, når nogen ringer 112. I skabet på forsamlingshuset er en masse grej til akuthjælp, som gruppen er udlært i at bruge.

Husk i øvrigt, at man ikke må parkere foran skabet!!

Tak til gruppen – vi sætter pris på, at I kommer og hjælper, når vi er i nød!

Nyt i Hjelm 23-08-2018

Det forlyder, at det var en fremragende og festlig koncert med Jarno og Rune til sommerens fredagsbar den 27. juli. Pokkers også, at man ikke var der – vi må håbe, de vil gentage succesen næste år J Der bliver fredagsbar igen i september – uvist hvornår, men lige pludselig!

Nu starter sæsonen op, og vi skal både have gang i forsamlingshuset og i den stive og sommerslappe krop:

Yoga:

De ti mennesker, der var med på forårets yoga i forsamlingshuset, var så tilfredse med forløbet, at vi nu har bedt LOF om at tilbyde to hold. Meld dig – det er herligt for krop og sjæl. Tryk på linket, så kommer du lige frem til LOFs tilmelding.

Der kan blive et yogahold fra tirsdag den 18/9 kl. 9.30-11 indtil jul, 12 gange for 960 kr. Tilmelding til LOF. Underviser Michaela Nilsen.

Det andet hold starter torsdag den 20/9 kl. 14.15-16, 12 gange for 960 kr. Tilmelding til LOF. Samme underviser.

Stil-din-sult:

Første fællesspisning bliver torsdag den 20/9 kl. 18 – så mens nogen strækker ud på måtterne i den store sal, er andre i gang med madlavning i køkkenet. Menuen bliver meldt ud, når vi nærmer os dagen.

De næste Stil-din-sult-arrangementer bliver lørdag den 20. oktober og fredag den 16. november. Skriv det i kalenderen!

Så bliver der også et éndags-kursus, hvor vi skal lave mad sammen. Se her:

Mad din tarm vil elske:

Kursus søndag den 7/10 kl. 10-15

70% af vores immunsystem sidder i mavetarmen. En velfungerende fordøjelse er derfor afgørende for vores helbred og velvære hele året rundt. Oppustethed, irritabel tarm og en lang række sygdomme kan forebygges og afhjælpes med en afbalanceret kost. Lær om fødevarer, tilberedningsmetoder og værktøjer der vil gøre din fordøjelse til en fornøjelse.

Med praktiske forslag helt fra indkøbslisten til opskrifter, pædagogiske fifs så man kan få hele familien med og inspiration fra mine egne og gruppens erfaringer, dykker vi ind i tarmens univers. Det skal være nemt, lækkert, nærende og tilpasset det travle familieliv eller singletilværelsen.

Dette kursus kan blive begyndelse for et nyt ”tarm-liv” med øget velvære, energi og overskud. Der vil være teori og praktisk madlavning. Du må påregne en ekstra udgift til råvarer på ca. kr. 50 som afregnes direkte med underviseren på dagen. Underviser Silvia Milo, professionsbachelor i Ernæring og sundhed. Pris 280 kr. Tilmelding på LOF.

Vel mødt i Hjelm Forsamlingshus.

Nyt i Hjelm

Maj 2018

Fredag d. 8. juni kl. 19.30 spiller Møns Big Band op til sommer

i Hjelm Forsamlingshus.

Der er lagt op til en glad og festlig koncert igen i år med swingende toner. Der er mulighed for at købe øl, vin, vand og snacks og/eller kaffe og kage.

Entré 75 kr.

Vel mødt i hjelm Forsamlingshus!

                                                                      Bestyrelsen og Møns Big Band

P.S. Der bliver loppemarked den 1. juli. Mere herom meget snart!

 

Nyt i Hjelm

11. april 2018

Stil-din-sult den 20. april kl. 18 i forsamlingshuset. Denne gang er det til fælles buffet dvs. du medbringer en ret, en salat, brød og ost - eller hvad du nu synes til et fælles bord. Det plejer at blive helt overvældende!

Indgangen er gratis – du skal bare købe drikkelse til de sædvanlige priser: 10 kr. for øl og vand, 6o kr. for en flaske vin. Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller sms 29464999 senest samme dag af hensyn til borddækning.

Vi må udskyde Hjelmfortællingerne til eftersommeren, men vi vil i stedet fornøje os med sang og musik. Medbring gerne musikinstrument J og så må vi se at få smurt de rustne sangstemmer i fællesskab.

 

Nyt i Hjelm

1. februar 2018

Det er en kold tid vi lever i, men nu er lyset ved at vende tilbage, og der er oven i købet nyt fra dit forsamlingshus:

Fredag den 9. februar er der Fredagsbar fra kl. 16 til 18 ved Peter&Peter.

Onsdag den 14. februar kl. 18 er der Stil-din-sult med Chili con Carne med mere. Sæt kryds i kalenderen.

Torsdag den 8. marts kl. 18 er der generalforsamling. Der serveres smørrebrød.

Fredag den 9. marts er der Fredagsbar med de navnkundige Peter&Peter.

Fredag den 20. april er der Stil-din-sult med fælles buffet og historiefortælling fra det gamle Hjelm.

Fredag den 8. juni spiller Møns Big Band sommeren ind.

Nyt i Hjelm

28-11-2017

Julehygge

Husk at vi tænder juletræ på lørdag kl. 16-18. Der serveres gløgg og saft, æbleskiver og småkager. Se nedenfor. 

Gode råd til børnefamilier

Miljø- og Fødevareministeriet og Sundheds- og Ældreministeriet har udsendt en opfordring til landets borgerforeninger om at rundsende nogle gode råd omkring den problematiske kemi i hjemmet især for familier med børn i alderen 0-3 år.

Tryk på linket herunder og se de 5 gode råd.

Kemi i børnehøjde

Nabohjælp

Vi på Hjelmvænget har taget det første skridt og tilmeldt os Nabohjælp. Vi tror det er en god idé og vil opfordre jer til at gøre det samme. Det er et tiltag fra Trygfonden og Det kriminalpræventive råd, og det er ganske gratis. Det handler egentlig bare om at organisere et netværk mellem naboer, hvor man aftaler at holde øje med hinandens huse. Samtidig er man tilknyttet et større netværk, hvorfra man får advarsler på sms, hvis der er foregået noget mistænkeligt.

Prøv selv at kigge på det: www.nabohjælp.dk og så kan du jo melde dig ind i netværket, hvis du er enig i, at vi kunne hjælpe hinanden på den måde.

 

Nyt i Hjelm

22-11-2017

Julen gør sit indtog i Hjelm igen i år. Vi markerer det ved at tænde juletræet ved forsamlingshuset. Selvom der også er ild i bålene – som vi plejer – er der dog også varmet op inde i huset, hvor der bliver serveret gløgg og saft, æbleskiver og småkager. (Det er ofte så jammerligt koldt på denne årstid!)

Det kunne være SÅ hyggeligt, hvis I ville komme og byde julen velkommen sammen med andre fra byen og oplandet.

Tag børnene med; der er fri nisseleg i den store sal med skisokker eller hjemmesko på. (Der er nemlig nylakeret!) Der er ingen grund til at frygte Julemandens komme, han er travlt optaget andre steder J

Træet bliver tændt kl. 16 og vi lukker og slukker kl. 18, så I kan nå at komme hjem til aftensmad.

Vel mødt i dit forsamlingshus!

Bestyrelsen i Hjelm Forsamlingshus,

Pbv. Lisbeth

juletræ